24
jan

Bergland Parket

 

Met innovatieve technologie was Bergland Parkett de eerste producent die een drie-laagse massief parket van het hetzelfde hardhout produceerde en zo alle voordelen van massief en afgewerkt parket in één product combineerde. Door de uitzonderlijke constructie van Bergland Parket is het mogelijk gemaakt om het uitzetten en krimpen tot het minimum te beperken.


Technische gegevens

  1. Ecologische olie wax, 7-laagse lak of onbehandeld
  2. 5 mm toplaag voor maximale levensduur
  3. 5 mm tussenlaag voor optimale stabiliteit
  4. 5 mm onderlaag gemaakt als dezelfde tussen- en toplaag.
  5. Hoogwaardige lijm, 100% gifvrij en eco vriendelijk

 

 

Bergland Parket opbouw

 

 

Duurzaamheid

Bergland Parket heeft duurzaamheid hoog staan. Er zijn strenge controles voor het kappen van bomen. Door deze controles weten ze van iedere boom waar deze vandaan komt. Voor Bergland Parket is het belangrijk om te weten dat de bomen die gekapt worden, komen uit bossen die ten grondslag liggen aan een continu bosbouwlandgebruik. Op deze manier kan het bos eeuwenlang gebruikt worden. Dit noemen ze PEFC gecontroleerde bossen.

Het hout dat gebruikt wordt komt uit de staatsbossen van Wenen of van hoogstam fruitboomgaarden dicht uit de buurt van de houtzagerij. Door de korte afstand naar de fabriek is het transport kort en ontlast dat het milieu.

 

Vloerverwarming

Bergland Parket heeft de laagste warmteweerstand, hierdoor zijn deze vloeren de meest geschikte houten vloeren voor op vloerverwarming- en koeling. Door de speciale constructie wordt het ‘’werken’’ van de vloer, dus het uitzetten, krimpen en kromtrekken tot het kleinste minimum beperkt.

Met andere woorden: Bergland Parket is uniek in vele opzichten en dat alles tegen zeer redelijke prijzen.

Bergland parket opbouw