Appartementen / geluid

DSC_6883Appartementen bieden de bewoner veel wooncomfort.

Om iedereen van dit comfort te laten genieten, gelden huisregels.

Eén van de belangrijkste regels is dat er geen (geluid) overlast mag worden veroorzaakt.

Wij, Xylo Vloeren, nemen deze regels zeer serieus. We verdiepen ons in de voorschriften die gelden voor uw gebouw en zorgen ervoor dat we samen met u een vloer samenstellen die ruimschoots voldoet aan deze voorschriften.

In ons programma voeren wij ondervloeren die voldoen aan de TNO-normering en een verbetering van de geluidsreductie van minimaal 10dB is dan ook geen enkel probleem.

Iedereen wil graag een mooie nieuwe vloer, of dit nu een fraaie planken vloer, mooie parketvloer, gietvloer of praktische PVC vloeren zijn, zonder het hinderlijke geluid van voetstappen. Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden om dit te ondervangen, o.a. door middel van geluid reducerende ondervloeren.

Er zijn 2 soorten geluidslast te onderkennen:

  1. Het geluid dat doordringt in de ruimte eronder of ernaast, het zgn. ” contactgeluid ”. Dit veroorzaakt de meeste klachten.
  2. Daarnaast is het ” akoestische geluid ” hetgeen vooral hinderlijk is in de ruimte zelf.

Veel ondervloeren zijn slechts bedoeld om de ondergrond te egaliseren. Deze zijn prima voor bijvoorbeeld tapijt. Deze zijn echter niet geschikt om een geluiddempend effect te verkrijgen.

Bij Xylo Vloeren hebben wij verschillende soorten ondervloeren op voorraad, geschikt voor nagenoeg alle soorten vloeren.

Onze ondervloeren reduceren niet alleen afdoende contact- en akoestisch geluid, maar geven in het algemeen ook een goede warmte- en koude-isolatie. Bovendien zorgen deze vloeren voor een strak en egaal oppervlak, waarbij kleine oneffenheden in de ondervloer opgevangen worden.