16
dec

Kurk

Kurk vloerbedekking, een ecologische keuze

De vloer is de basis van uw woning en bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Wanneer u kiest voor kurk, kiest u voor een vloer met een moderne uitstraling. Maar wist u dat kurk ook nog eens 100% natuurlijk en milieuvriendelijk is?

De kurk die gebruik wordt om kurk vloerbedekking te maken, komt van de kurkeik. Deze bomen zijn veelal afkomstig uit Portugal en Spanje. Wanneer de boom 25 jaar oud is, wordt de 5 centimeter dikke schors van de boom gehaald. Dit gaat heel eenvoudig en is niet schadelijk voor kurkeik. En het mooie is dat na negen jaar dit proces herhaald kan worden! De kurk groeit weer aan en kan na negen jaar geoogst worden. De kurkeik kan wel 200 jaar oud worden. Dus reken maar uit hoe vaak er kurk geoogst kan worden van de boom!

Welk type kurk vloerbedekking past bij u?

De geoogste schors, lijkend op een honingraat, wordt vermalen tot korrels, verhit en daarna geperst tot kurk vloertegels of stroken. Bij kurk vloerbedekking zijn in allerlei dessins mogelijk. Zo is er altijd wel een type kurk vloerbedekking te vinden die aansluit bij uw smaak. Wilt u een vloer die volledig uit kurk bestaat? Of kiest u liever een product waarin kurk wordt verwerkt, de voordelen van kurk behoud, maar waarbij u wel de hout- of steenlook krijgt die u wilt?

De voordelen van kurk vloerbedekking

Wat zijn de grote voordelen van kurk vloeren? Hierboven hebben we het ecologische aspect al genoemd, maar dat is niet het enige! Kurk is geluiddempend, veerkrachtig, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en antistatisch.

Vloerverwarming in combinatie met kurk

Een kurkvloer bestaat uit miljoenen luchtcellen en is daardoor van nature isolerend. De vloer voelt warmer aan dan andere vloeren en daardoor ook uitermate geschikt voor de slaapkamer. Want wat is het lekker om uit bed te stappen en niet meteen met uw voeten op de koude vloer te stappen. De isolerende werking werkt ook nog eens uitstekend samen met vloerverwarming. Doordat de kurk hard op elkaar is geperst, voelt u de warmte van de vloerverwarming gewoon.

Door de fineerlaag blijft stof op de kurk vloerbedekking liggen. Het stof is eenvoudig weg te halen met een stofzuiger en dat maakt kurk ook heel geschikt voor mensen met astma.

Wilt u een kurkvloer kopen? Win professioneel advies in bij de verkoopadviseurs van Xylo Vloeren. In onze uitgebreide showroom laten we u graag zien wat er allemaal mogelijk is op gebied van kurk vloerbedekking. Wilt u graag een vloer van gerecycled kurk, een kurkvloer met een andere kleur of toch liever een kurkvloer met een hout- of steenlook ? Voor kurkvloeren  bent u bij Xylo Vloeren aan het juiste adres!