Advies Onderhoud

Natuurlijk wilt u dat uw vloer zolang mogelijk mee gaat, om hem zo mooi te houden dient u er zorgvuldig mee om te gaan. Afhankelijk van uw vloer ( hout, pvc, kurk of laminaat) geven wij de volgende tips en maatregelen zodat u zolang mogelijk van uw vloer kunt genieten.

 

Onderhoud (hardwax)geoliede vloeren

Bij een (hardwax)olie vloer zorgt de aangebrachte (hardwax)olielaag voor bescherming van het hout. Met een goede reiniging en onderhoud blijft uw vloer mooi. Xylo vloeren levert diverse producten voor uw (hardwax)geoliede vloer, waaronder reinigers en onderhoud.

Eerste onderhoud na installatie

Een vloer die in het werk is afgewerkt is in de eerste weken nog kwetsbaar. De vloer mag daarom de eerste twee tot drie weken niet nat gereinigd worden. Is de vloer in de fabriek afgewerkt dan mag u wel direct een laag (hardwax)onderhoudsolie aanbrengen. Het plaatsen van een vloerkleed wordt de 1e weken nog afgeraden.

Reinigen

Maak er een gewoonte van om dagelijks zand, stof en vuil te verwijderen, dit voorkomt krassen en extreme slijtage aan uw vloer. Indien u uw vloer nat wilt reinigen doet u dit met een onderhoudszeep geschikt voor vloeren die afgewerkt zijn in de olie of met een cleaner die geschikt zijn voor hardwax geoliede vloeren.

Intensief reinigen

Wilt u uw vloer grondig reinigen, na bijv. een feestje of achterstallig onderhoud doet u het volgende: Bij geoliede vloeren reinigt u de vloer met onderhoudszeep en daarna reinigt u de vloer nogmaals met neutraal water. Doe dit altijd klam vochtig! Bij een hardwax geoliede vloer gebruikt u een speciale wax remover. Na deze intensieve reiniging dient u de vloer weer af te werken in de (hardwax)onderhoudsolie.

Onderhoud

Indien u uw vloer wilt onderhouden kunt u dit doen met een (hardwax)onderhoudsolie, dit geeft een nieuwe beschermlaag aan uw vloer en zorgt ervoor dat de vloer niet schraal en kaal wordt. afhankelijk van de ruimte past u dit 1 a 2 keer per jaar toe.

 

Onderhoud lakvloeren

Bij een gelakte vloer zorgt de aangebrachte laklaag voor bescherming van het hout. Met een goede reiniging en onderhoud blijft uw vloer mooi. Xylo vloeren levert diverse producten voor uw gelakte vloer, waaronder reinigers en onderhoud.

Eerste onderhoud na installatie

Een vloer die in het werk is gelakt is in de eerste weken nog kwetsbaar. De vloer mag daarom de eerste twee weken niet nat gereinigd worden, ook de 1e polish laag mag u pas na 14 dagen aanbrengen . Is de vloer in de fabriek gelakt dan mag u wel direct een laag polish aanbrengen. Het plaatsen van een vloerkleed wordt de 1e weken nog afgeraden.

Reinigen

Maak er een gewoonte van om dagelijks zand, stof en vuil te verwijderen, dit voorkomt krassen en extreme slijtage aan uw vloer. Indien u uw vloer nat wilt reinigen doet u dit met een neutraal reiniger geschikt voor gelakte vloeren.

Intensief reinigen

Wilt u uw vloer grondig reinigen, na bijv. een feestje of achterstallig onderhoud doet u het volgende (dit is tevens de voorbereiding voor het aanbrengen van een nieuwe laag polish): Met een remover die u oplost in het water verwijdert u grondig al het vuil en vet, daarna reinigt u uw vloer nogmaals met alleen water. Doe dit klam vochtig! Na deze intensieve reiniging dient u de vloer in de polish te zetten.

Polish

Door een laag polish aan te brengen op uw vloer blijft deze langer mooi en in topconditie. Met een polish beschermt u eigenlijk de basisbeschermlaag. Verder heeft een polish een goed corrigerende werking, dat wil zeggen kleine krassen en beschadigingen  worden opgevuld. Xylo vloeren heeft polish in verschillende glansgradaties.