21
sep

Patroonvloeren

Welke patroonvloer kiest u?

 

De mogelijkheden in patroonvloeren zijn eindeloos. Als we het over een patroonvloer hebben denken we al snel aan een visgraatpatroon, maar wist u wel dat er veel meer mogelijkheden zijn? Om u een beter idee te geven wat die mogelijkheden zijn, proberen wij u diverse voorbeelden te tonen.

Visgraatpatroon

we trappen af met het bekende visgraatpatroon. We zien dit bekende patroon in steeds meer stijlen en vormen terug komen. Het visgraatpatroon is een eeuwenoud patroon wat nog steeds veel toegepast word.  Van oudsher werd het voornamelijk toegepast in grote landhuizen en kastelen. Tegenwoordig kan dit patroon in vrijwel ieder huis toegepast worden. Afhankelijk van het type woning kunt u kiezen voor echt ambachtswerk, de tapis gespijkerde vloeren met band, bies en eventueel sluit friezen of wellicht is het doorleggen als loft idee mooier in uw woning.

Houten visgraat Di Legno

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een patroon dat ver terug in de tijd al gelegd werd. Het iets minder bekende ‘’zusje’’ van de visgraatvloer geeft een prachtig banenspel in uw woning. Afhankelijk van de ruimte kunt u kiezen voor grotere of kleinere planken. Samen met uw verkoopadviseur bepalen we de juiste plankformaat.

Hongaarse punt parket

 

Blokpatroon

De benaming geeft het eigenlijk al aan. Het blokpatroon wordt in ‘’blokjes’’ gelegd. Ook hierin kennen we weer diverse afmetingen van de planken.
blokpatroon parket

Elleboog patroon

Wilt u weten wat het elleboogpatroon exact inhoud? Houd uw arm in een hoek van 90 graden en u ziet het elleboogpatroon! Als u goed kijkt, ziet u dat dit patroon veel weg heeft van het visgraatpatroon. De manier van leggen in de woning maakt dat het een elleboogpatroon wordt of een visgraatpatroon. Wilt u advies over wat er beter in uw woning past? Neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs.

Afwerking vloer

Wilt u de vloer laten afwerken met een lak? Dan is het hout mooi beschermd en heeft u, bij het juiste onderhoud, minder kans op vlekken. Wilt u de vloer een andere kleur geven en het plaatselijk kunnen bijwerken? Dan is een olie een betere oplossing.

Naast deze patroonvloeren zijn er uiteraard nog vele te vinden. Wij als vloerenspecialisten kunnen al uw wensen realiseren. Ook kunnen wij u helpen met het maken van de keuze welke patroonvloer het beste in uw woning past.